Milanović: Datum izbora ne bi smio biti ograničen ničijom osobnom ambicijom

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas kako za Hrvatsku nije dobro što će njezini građani na izbore izaći tek krajem godine, istaknuvši da datum izbora ne bi smio biti ograničen ničijom osobnom ambicijom, već definiran interesom države i njenih građana.

 

Bilo bi dobro, ne radi bilo čije osobne ambicije, ne radi bilo koga od nas iz oporbe, a vjerujem buduće vlasti, nego radi Hrvatske da izbori budu ranije - rekao je Milanović na početku zasjedanja Glavnog odbora SDP-a.

 

Parlamentarni izbori i referendum o EU

To što će se krajem godine istovremeno voditi kampanja za parlamentarne izbore i za referendum o ulasku u EU ocijenio je izuzetno lošim, budući da će stremljenja svih političkih opcija da taj referendum prođe, kazao je, biti narušena političkom konfrontacijom.

Ta dva procesa će ići istovremeno i to nije dobro. Zato smo se zalagali, predlagali, čak i molili da izbori budu ranije, jer datum izbora ne bi smio bio ograničen ni definiran ničijom osobnom, sitnom privatnom ambicijom - poručio je Milanović. Treba još, dodao je, vidjeti i što će o datumu izbora reći predsjednik države, "ali to je uvijek u demokraciji stvar dogovora pa će biti i sada".

 

Milanović: Hrvatskoj trebaju reforme, a ne nered

SDP je, naglasio je, ranije održavanje izbora tražio i zato što je Hrvatska i dalje u krizi, njezino gospodarstvo stagnira, nema i nije bilo reformi. Hrvatska treba reforme, ne treba nered, revoluciju, prijeke mjere, ali treba odlučne mjere, treba hrabrost o kojoj smo slušali toliko puno u ove zadnje dvije godine, ali od te hrabrosti nismo vidjeli ništa - istaknuo je.

Ta se hrabrost, ustvrdio je, svodi na donošenje ozbiljnih, odgovornih pa i drskih mjera, na kojima će se temeljiti i odluka hoće li Hrvatska biti uspješna, bogata članica EU ili mala i ovisna država "kakvih danas vidimo da ima u EU". To ne želimo biti. Biramo ovo drugo, ali za to trebamo kvalitetnu, odgovornu i poštenu vlast - rekao je. (Hina/DK)

 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox