Mirjana Sander se žalila HHO-u za kršenje ljudskih prava

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) zaprimio je pismo Mirjane Sanader, supruge bivšeg premijera u kojem se na četiri stranice žali za kršenja ljudskih prava prema njoj i njenoj obitelji, prvenstveno od strane medija, organa vlasti ali i od strane Zagrebačke banke.

Mirjana Sanader u pismu navodi da joj lani od 4. prosinca nije isplaćen osobni dohodak kojeg prima preko računa u Zagrebačkoj banci, a žali se i jer joj je prekršena zakonska odredba temeljem koje bi postupak protiv njenog supruga Ive Sanadera morao biti tajan.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak navodi u priopćenju da je naložio uredu HHO-a da provjeri navode iznesene u pismu Mirjane Sanader i da je sazvao izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora HHO-a na kojoj će razmotriti njezine pritužbe.

Od obrane bivšeg premijera nedavno se doznalo da Mirjani Sanader banka nije željela isplatiti posljednje dvije plaće zbog sudske blokade računa. Jedan od Sanaderovih branitelja, odvjetnik Goran Suić rekao je Hini da je banka, nakon što je odobrila otvaranje novoga tekućeg računa Mirjani Sanader na njega jučer prebacila novac. (Hina/PS)


Foto: ilustracija

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox