Mitt Romney puše za vrat Baracku Obami

Prema posljednjim anketama Mitt Romney smanjio je zaostatak za predsjednikom Barackom Obamom u utrci za predsjednika SAD-a s 11 na 4 posto, piše hrt.hr

Nakon što je Rick Santorum odustao od utrke njegov protukandidat i bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney gotovo je osigurao republikansku predsjedničku nominaciju. S Barackom Obamom borit će se za mjesto američkog predsjednika, a ako je suditi prema najnovijim anketama puše mu za vrat.

Tako je prema anketama Reutersa i Ipsosa smanjio zaostatak za predsjednikom Barackom Obamom s 11 na 4 posto. U telefonskoj anketi provedenoj sredinom travnja Obama je dobio potporu 47 posto registriranih birača, a Romney 43 posto. U ožujku je Obamu podupiralo 52 posto birača, a Romneya 41 posto.

Pola godine prije predsjedničkih izbora 53 posto anketiranih kaže da su ekonomija i zapošljavanje najvažnija pitanja u izbornoj kampanji, a u tome Romney stoji bolje (2 posto) od Obame. No broj ljudi koji odobravaju način na koji Obama vodi zemlju ostao je stabilan (49 posto). Jednak je postotak onih koji imaju suprotno mišljenje. Pobjednik za prestižno mjesto znati će se 6. studenog kada se prebroje glasački listići u najmoćnijoj državi na svijetu. (HT)

 

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox