Mudrinić izbjegao pitanja o besplatnom korištenju releja MORH-a

Državnu infrastrukturu ne može se koristiti bez naknade te telekom operatori s Ministarstvom obrane trebaju naći rješenje oko korištenja releja tog ministarstva, izjavio je zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić na marginama konferencije Telecom Arena 2012. u Zagrebu.

Time je Antešić odgovorio na upite novinara oko toga da telekom operatori T-Com i Vipnet 15 godina besplatno koriste releje Ministarstva obrane, o čemu je krajem prošlog tjedna izvijestio ministar obrane Ante Kotromanović rekavši tada i da je izrazito nezadovoljan reakcijom operatora na zahtjev ministarstva da se to promijeni.

Na ministrove su izjave iz obje tvrtke, HT-a i Vipneta, izvijestili da su otvoreni za razgovor i sporazumno rješavanje svih pitanja vezanih uz ugovore koje imaju s tim ministarstvom.

Spremni na razgovore

Na današnjoj konferenciji Telecom Arena 2012., kojoj nije prisustvovao predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić, direktorica Odjela za odnose s javnošću HT-a Maja Weber kazala je da je HT ozbiljna kompanija koja ozbiljno tretira sve subjekte, pa tako i državne institucije. Ugovorni odnos s Ministarstvom obrane imaju, a ako Ministarstvo misli da je on manjkav spremni su raspraviti sva otvorena pitanja, istaknula je Weber.

Prisutan na konferenciji bio je predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković koji je u izjavi novinarima oko te problematike ponovio samo ono što su iz te tvrtke priopćili i krajem prošlog tjedna da sa svim poslovnim partnerima sve svoje poslovne odnose reguliraju u direktnom razgovoru pa će tako i ovaj put sigurno naći rješenje prihvatljivo za sve strane.

Podsjetimo, ministar obrane Kotromanović krajem prošlog tjedna kazao je da MORH ima nepovoljne ugovore s T-Comom i Vipentom dodavši da 15 godina koriste releje Ministarstva obrane, a da nisu platili ni kune za uslugu koja je, prema njegovim procjenama, MORH-u trebala donijeti više od 15 milijuna kuna. Posebno se osvrnuo i na ugovor za fiksnu telefoniju koji MORH ima s T-Comom, za koji tvrdi da je izrazito nepovoljan za to ministarstvo. (Hina/jk) 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox