Na čelo Fonda za energetsku učinkovitost imenovali ženu s optužnicom

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša imenovala Sanju Kalamburu, ujedno i ključnu svjedokinju protiv svog prethodnika Vinka Mladinea protiv kojeg se vodi nekoliko istraga, piše Večernji list.

Podsjetimo, županijsko Državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protv Mladinea zbog malverzacija u Fondu teških 1,6 milijuna kuna, a USKOK je nedavno protiv njega završilo i drugu istragu.

Osim što je Kalambura svjedok u slučaju protiv Mladina i protiv je nje je podignuta optužnica. Optužnica se temelji na kaznenoj prijavi koju je protiv nje 2010. godine podignuo sam Mladineo optužujući je za sumnjive poslove s kantama za smeće koje su se 2006. godine nabavljale za Općinu Perušić. Kalambura je tada bila voditeljica projekta i programa zaštite okoliša pri fondu.

U DORH-u kažu kako je upravo prijava protiv Kalambure bila povod za ulazak USKOK-au Fond za zaštitu okoliša i otkrivanje nezakonitosti kojima se bavio njezin tadašnji šef Vinko Mladineo.  Naknadno se pokazalo da je Mladineo kaznenom prijavom pokušao diskreditirati Kalamburu ako ga prijavi policiji.

List piše kako je optužnica još na snazi jer je sutkinja kojoj je dodijeljen predmet već nekoliko mjeseci na bolovanju, a Vlada očito nije mogla čekati da sutkinja ozdravi te je imenovala Kalamburu novom šeficom Fonda unatoč svim zavrzlamama. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 20. travnja 2012.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox