Nestlé i Savez za mlade stvorit će 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih do 2025

Pandemija COVID-19 snažno utječe na mlade, kojih je prema istraživanju EUROSTATA više od tri milijuna nezaposlenih samo u Europi. Nestlé i 300 kompanija-partnera Saveza za mlade (Alliance for YOUth) stoga su danas najavili kako će zajedničkim snagama do 2025. godine stvoriti 300.000 novih poslovnih mogućnosti za razvoj karijere mladih diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike.


Kao osnivač i aktivni član Saveza, Nestlé se samostalno obvezao na otvaranje novih 20.000 mogućnosti za prvo zaposlenje i 20.000 pripravništava i osposobljavanja, uz poseban naglasak na razvijanju digitalnih i zelenih vještina.

Kroz inicijativu Nestlé needs YOUth, iz koje je iznikao Savez za mlade, od 2013. godine pružili smo priliku za usavršavanje i zaposlenje više od 26.000 mladih diljem Europe. Samo u Hrvatskoj dosegli smo više od 2.300 mladih kroz razne programe pripreme za posao, njih 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse i pripravništva te smo do sada zaposlili  više od 50 ljudi mlađih od 30 godina. Ponosim se što nastavljamo ovo putovanje – izjavila  je  Jovana Uzelac, direktorica ljudskih resursa za Jugoistočno tržište, Nestlé.

Europska komisija zalaže se za pomoć mladim ljudima da se osposobe za promjenjivo tržište rada, posebice u okolnostima pandemije. Inicijativa Saveza za mlade model je poslovne suradnje kojem i drugi trebaju težiti, stoga želim zahvaliti uključenim kompanijama na njihovom trudu i predanosti - poručio je Nicolas Schmit, Europski povjerenik za zapošljavanje i socijalna prava.

Nestlé partneri Saveza za mlade u Europi su Adecco Group, BT, Cargill, CEMEX, ENGIE, EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce, Solvay te White & Case. 

Ciljevi inicijative „Nestlé needs YOUth“:

  • Razvijanje digitalnih vještina kroz YOUth eBusiness Academy za stjecanje naprednih digitalnih vještina. Posebno su važne digitalne vještine u tvornicama - 2019.  Nestlé je pokrenuo partnerstvo s kompanijom Microsoft.
  • Podržavanje poljoprivrednog naukovanja kako bi se potaknule održive prakse te dosegnuli zadani ciljevi - nulta neto stopa emisija stakleničkih plinova do 2050. Nestlé u Ujedinjenom Kraljevstvu već radi s poljoprivrednicima koji se bave mljekarstvom kako bi poboljšali održivost svojih farmi i razvili održiviji lanac opskrbe.
  • Mrežne aktivnosti kroz sudjelovanje u digitalnim sajmovima poslova i radionicama. U Španjolskoj i Portugalu Nestlé organizira mrežna osposobljavanja za mlade koji rade u hotelima, restoranima i kafićima.
  • Nestlé i Savez za mlade udružuju snage s organizacijom Junior Achievement Europe – najvećim pružateljem edukacije u poduzetništvu u Europi – kako bi pomogli mladima da steknu vještine u poduzetništvu. Ovim partnerstvom više od 550 studenata već je steklo svoju međunarodnu kvalifikaciju „Entrepreneurial Skills Pass“ u protekle tri godine.

Više informacija o inicijativi možete pronaći na stranici Savez za mlade. Ostale novosti možete pronaći na stranici  Nestlé. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox