Nova ljubljanska banka oštetila Hrvata

Slovenska policija provela je na području Ljubljane i Kranja dvije kućne pretrage kod zaposlenika Nove ljubljanske banke (NLB), osumnjičenih za zloporabu položaja i ovlasti, a pretražene su i prostorije banke u Ljubljani, objavili su slovenski mediji.

Sumnja se da su dva zaposlenika NLB-a izvršila poslovnu prijevaru od više stotina tisuća eura. Nakon oduzimanja dokumentacije i pretraga nitko nije zadržan u pritvoru. Slovenski mediji navode da se sumnja kako su spomenuti zaposlenici NLB-a oštetili za nekoliko stotina tisuća eura hrvatskog državljanina, koji nije imenovan. Neki mediji navode da je riječ o investiciji NLB-a u gradnju velikog poslovnog kompleksa Marijin dvor u Sarajevu. Taj je projekt je prije nekoliko godina odobrila stara uprava NLB-a, a od njega je nova uprava odustala zbog potencijalnih gubitaka.

Navodno i u sadašnjoj upravi NLB-a postoji neslaganje kako taj slučaj riješiti. Hrvatski državljanin kojega su spomenuti službenici NLB-a oštetili navodno je osoba koja je izdala jamstva za sarajevski projekt, tvrde mediji. NLB je samo priopćio da su zaposlenici njihove banke u spomenutom slučaju djelovali u skladu s ovlastima što su ih dobili od ovlaštenih tijela banke. (Hina/HT)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox