Nova postava NO Croatia Airlinesa

Redovna godišnja skupština Croatia Airlinesa razriješila je sadašnji i imenovala novi Nadzorni odbor te odlučila o pokriću gubitka iz 2010. godine iz dobiti budućih razdoblja, objavila je Croatia Airlines na Zagrebačkoj burzi.

Razriješen je dosadašnji nadzorni odbor zbog isteka mandata, u kojem su bili Miomir Žužul, Niko Raič, Ante Nosić, Karlo Gjurašić, Antun Vrdoljak, Ana Lovrin i Bianca Matković. U novi nadzorni odbor za razdoblje od četiri godine imenovani su Niko Raič, Zoran Šangut, Ivica Poljičak, Mislav Grgić, Krste Čveljo, Željan Simeonov i Gordana Tomičić. Opoziv dosadašnjih članova NO-a i i imenovanje novih skupštini Croatia Airlinesa predložila je Vlada na sjednici 25. ožujka ove godine, na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju. Skupština je odlučila da se gubitak poslovne 2010. godine od 156,5 milijuna kuna pokrije iz dobiti budućih razdoblja.

Ove godine, prema riječima predsjednika uprave Srećka Šimunovića, cilj kompanije je prepoloviti lanjski gubitak, a nagodinu poslovati pozitivno. Tome u prilog idu podaci prema kojima je kompanija od početka ove godine prevezla 157 tisuća putnika više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U međunarodnom prometu domaća zrakoplovna kompanija prevezla je više od 674 tisuće putnika, što je rekordan broj međunarodnih putnika od početka komercijalnog letenja 1991. godine. Na domaćim redovnim letovima ove godine je prevezeno 266 tisuća putnika, što je 16 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. (Hina/mš)

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox