Nova volonterska akcija studenata Američkog koledža

U subotu, 29. rujna od 9:00 do 12:00 sati, u sklopu akcije "Community Service Day" više od sedamdeset volontera, studenata, profesora i zaposlenika Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT), uredit će okoliš dječjeg vrtića "Petar Pan", na adresi Kuniščak 7, Zagreb.  

Volonteri RIT/ACMT-a čistit će i okopati vrt, urediti travnjak i saditi čemprese. Osim toga, obojit će zidove, ogradu i već postojeće dječje sprave za igranje. Uz Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, tvrtku Jamnica d.o.o., Zagrebačke pekarne Klara d.d., svoj doprinos akciji dala je i tvrtka Hrvatske šume d.o.o. doniravši velik broj sadnica čempresa.

Riječ je o volonterskoj akciji Američkog koledža pod nazivom "Community Service Day" u okviru koje se devet godina uzastopce uređuju parkovi i javne površine u lokalnim zajednicama u kojima koledž djeluje.

Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT/ACMT-a, istaknuo je: Od svojega osnutka Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju svojom obvezom smatra inicirati i podržavati projekte od lokalnog značaja. Aktivnim angažmanom nastojimo doprinijeti ekonomskom, socijalnom i kulturnom napretku zajednica u kojima djelujemo. Kontinuiranim poticanjem volonterstva kod studenata nastojimo razviti svijest o potrebi dobrovoljnog ulaganja osobnog vremena, znanja i vještina za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit. Iznimno sam ponosan i sretan kad vidim s kojim oduševljenjem i u kojem broju naši studenti sudjeluju u volonterskim akcijama.

Podsjetimo, prošli vikend volonteri dubrovačkog kampusa RIT/ACMT-a obradovali su dječicu dječjeg vrtića "Ciciban", u Dubrovniku. Uredili su okoliš vrtića i djeci darovali brojne igračke i sportske rekvizite donirane od RIT/ACMT-a. (ps/jk) 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox