Novi list ponovno mijenja vlasnika?

Albert Faggian, vlasnik Glasa Istre i novi većinski vlasnik Novog lista, nedavno je tvrdio kako nije izložen pritiscima kako bi za 86 milijuna kuna tek kupljeni Novi list ustupio skupini riječkih gospodarstvenika koju je okupio Slavko Linić, Večernji list doznaje da Faggian za nekoliko dana više neće biti šef ovog riječkog lista.

Iz izvora bliskih Faggianu, neslužbeno se doznaje da je Zagrebačka banka nakon intervencije budućeg ministra financija Slavka Linića kredit u iznosu od 86 milijuna kuna, odobrila tvrtki Ri novine koja bi tim novcem trebala isplatiti Faggianovo dugovanje i to prije nego je prva rata uopće došla na naplatu.

Iz Zabe su poručili  kako nije točno da su Faggianu obustavili isplatu odobrenog kredita, a na upit jesu li isti takav kredit odobrili grupaciji Ri novine koja bi preuzela Novi list, nisu imali komentara.

Preuzimanje Novog lista mimo javnog natječaja, baca sumnju da je na pomolu još jedan skandal i to samo nekoliko dana nakon izbora i nakon što je Zoran Milanović kao novi premijer rekao da su metode nalik na operaciju preuzimanja Novog lista stvar prošlosti. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 8. prosinca 2011.
Foto:  Nel Pavletic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox