Novi Vinodolski: Osnivački skup Europske asocijacije javnih TV - predsjednik , TV, osnivanje

Na osnivačkom skupu Europske asocijacije javnih televizija jugoistočne Europe, započetu danas u Novom Vinodolskom, za predsjednika je izabran vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a Josip Popovac.

 

U radu skupa, koji završava u nedjelju, sudjeluju ravnatelji javnih televizija država nastalih na području bivše Jugoslavije te iz Turske, Albanije i Bugarske.

Nakon dvaju pripremnih skupova, na ovome je utemeljena Asocijacija javnog servisa u području elektroničkih medija, sa zadaćom da unaprjeđuje funkcioniranje javnog informativnog televizijskog izvješćivanja i međusobno povezivanje javne elektroničke komunikacije u ovome dijelu Europe.

Novoizabrani predsjednik Josip Popovac rekao je da svih deset javnih TV-kuća, zastupljenih u toj asocijaciji, imaju slične teškoće: višak zaposlenih i nedostatak novca. Istaknuo je kako očekuje da će se uspješno razvijati suradnja i povezivanje radi opstanka u sve oštrijim tržišnim uvjetima te da će se bogata televizijska arhiva uspjeti digitalizirati uz pomoć i sredstvima iz fondova EU-a. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox