Novinari još jednom zajedno u borbi protiv korupcije

Ministarstvo pravosuđa RH i Delegacija EU u Hrvatskoj od ožujka 2010. godine provode projekt „Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije – Kampanja za podizanje svijesti“, financiran u sklopu EU IPA 2007 programa za Hrvatsku.

 

Jedna od važnih sastavnica ovog projekta je i konferencija/radionica koja će okupiti hrvatske novinare, izdavače i vlasnike medija, a na kojoj će se govoriti o važnosti iskorjenjivanja korupcije i osvješćivanja javnog mnijenja, kao i o potrebi svakodnevnog i osobnog primjera pojedinca da se suprotstavi koruptivnom ponašanju.

Konferencija/radionica na temu „Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije“ održat će se u utorak i srijedu, 1. i 2. ožujka 2011. u Hotelu Westin Zagreb, dvorana Panorama, 17. kat, te u četvrtak, 3. ožujka u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Program konferencije dostupan je na stranici www.antikorupcija.hr.

Predavanja domaćih i stranih uglednih novinara

Konferenciju će otvoriti  predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. Ivo Josipović, prigodnim predavanjem o važnosti borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

Medijska konferencija/radionica odvijat će se kroz okrugle stolove, predavanja uglednih domaćih i inozemnih stručnjaka i hrvatskih novinara s iskustvom u antikorupcijskom izvještavanju te kroz rasprave svih sudionika.

Ciljevi konferencije su: uočavanje, prenošenje i razmjena najboljih antikorupcijskih iskustava pojedinih medija, analiza istraživačkog novinarstva kao najbolje medijske poluge za borbu protiv korupcije, iznošenje prijedloga za podizanje svijesti i povećane osjetljivosti javnosti prema svakodnevnim pojavnim oblicima korupcije, antikorupcijska edukacija novinara, analiza i pouke dosadašnjih antikorupcijskih slučajeva u Hrvatskoj i regiji, povratna informacija o poznavanju antikorupcijske politike Vlade RH, iznošenje prijedloga za bolje medijsko praćenje antikorupcijske politike, sagledavanje teoretskog, povijesnog i zakonodavnog aspekta borbe protiv korupcije.  

 

(PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox