Objavljen natječaj za stipendiranje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

U sklopu velike humanitarne akcije Korak u život, raspisan je natječaj za stipendiranje nove generacije studenata za akademsku godinu 2022./2023. kako bi se još jednoj generaciji djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućio nastavak školovanja.


Mjesečni iznos stipendije ove je godine značajno povećan i iznosi 3.017,40 kn (odnosno 400.00 EUR, tečaj 7,54350), što znači da je vrijednost jedne petogodišnje stipendije 24.000,00 EUR.  Korak u život je jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija u Hrvatskoj koju organizira Rotary klub Zagreb Kaptol.

Više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj svake godine završi srednju školu, ali na žalost nema financijske mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Kako bi im pružio priliku za bolje sutra, Rotary klub Zagreb Kaptol nastavlja s humanitarnom akcijom Korak u život kojom im otvara mogućnost da se nastave obrazovati.

Svatko ima pravo na iste mogućnosti i ovom stipendijom svi mladi ljudi imaju priliku ostvariti svoj san, a na nama je da im omogućimo da bezbrižno studiraju, da barem ne moraju brinuti o financijskom dijelu. Ponosni smo što su uz pomoć ove stipendije brojni mladi pronašli svoj put, završili fakultete i rade ono što vole. S obzirom na izazovne gospodarske okolnosti s kojima se suočavamo, odlučili smo značajno povećati iznos stipendije kako bi najboljima pružili još veći poticaj., istaknuo je Marko Husić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji u posljednjih 15 godina je osigurano više od 250 pojedinačnih stipendija. Akciju uz brojne sponzore podržava i Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce.

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 14. studenog 2022. godine, a odluku o dodjeli stipendija donijet će Upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku godinu, obrazac za prijavu i ostalu dokumentaciju pronađite na Korak u život. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox