Od 33 uhićena sa subotnjeg prosvjeda, samo su maloljetnici (njih 3) pušteni na obranu sa slobode

Od 33 osobe ispitane zbog sumnje da su u neredima u subotu u Zagrebu počinile kazneno djelo sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu, istražni sudac Županijskoga suda u Zagrebu je tridesetorici odredio 48-satno zadržavanje, a tri mlađa počinitelja puštena su da se brane sa slobode.

Kako je izvijestio sud na internetskoj stranici, u nedjelju navečer policija je privela 33 osobe osumnjičene za nerede koji su se dogodili u subotu kod Krvavog mosta, gdje su se sukobili s policijom. Oni su danas ispitani zbog sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu (čl.319 KZ-a).

S obzirom na veći broj osumnjičenika, ispitala su ih tri suca, nakon čega je istražni sudac Mirko Klinžić odredio 48-satno zadržavanje njih 30, a tri su mlađa počinitelja puštena da se brane sa slobode. U tom roku očekuje se da će Općinsko državno odvjetništvo podnijeti prijedlog za provođenje istražnih radnji i prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, o čemu će odlučivati sudac koji će nastaviti rad na tom predmetu. (Hina/mš)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox