Od objave liste naplaćeno 8 milijuna kuna poreznog duga

Lista poreznih dužnika koju je Porezna uprava Ministarstva financija objavila prije deset dana, pokazala se kao učinkovito sredstvo naplate poreznih dugova, jer se do sada u državni proračun slilo više od osam milijuna kuna, izjavila je ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec.

Ujedno se ispričala što su se na listi dužnika našla i neka imena koja se tu nisu trebala naći, ističući kako je to iznimka i slučajna pogreška, zbog koje se u osobno ime i ime Porezne uprave ispričala.

U ovih je osam dana uplaćeno preko osam milijuna kuna u državni proračun, a otprilike smo toliko i očekivali, kazala je Čavlović Smiljanec u večerašnjem središnjem dnevniku HRT-a, dodavši kako Porezna uprava na dnevnoj razini prati kolika je naplata onih obveznika koji se nalaze na listi poreznih dužnika.

Kada je riječ o strategiji "lova" na dužnike, dogovorenoj s Državnim odvjetništvom, ravnateljica Porezne uprave najavila je da se prva drugostupanjska rješenja u vezi s nesrazmjerom dohotka i poreza razrezanog prema državi, očekuju odmah, što je i bio razlog jučerašnjeg sastanka s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Sve kreće od Porezne uprave, koja ima podatke o onim poreznim obveznicima kod kojih postoje elementi za mogućnost postojanja kaznenog djela utaje poreza. To su u prvome redu oni porezni obveznici koji su cijeli niz godina osnivali lance poduzeća i zlorabili svoje ovlasti kao vlasnici društva, kao i oni porezni obveznici, odnosno, građani koji su stjecali imovinu velike vrijednosti, naglasila je ravnateljica Porezne uprave Čavlović Smiljanec. (Hina/sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox