Orban spreman promijeniti zakon o medijima

Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je u petak spremnost promijeniti zakon o medijima, koji je zadnjih dana žestoko napadan u Europi, ako Europska komisija u njemu pronađe nešto što je protivno europskim načelima i ako se u njegovoj primjeni pokaže da su neke od sadašnjih kritika opravdane.

 

Ako se u analazi Europske komisije pokaže da su opravdani strahovi, ma kakvi oni bili, mi ćemo biti spremni tražiti druga rješenja - rekao je Orban na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. Novi mađarski zakon o medijima, koji je stupio na snagu prvi dan 2011., u prvih nekoliko dana potpuno je zasjenio sve druge događaje vezane uz preuzimanje mađarskog izmjeničnog predsjedništva.

 

Orban je rekao da nema mjesta sumnjama u demokratski poredak i vladavinu prava u Mađarskoj. Tijekom razgovora s Barrosom istaknuo sam da nema mjesta za sumjnje glede mađarske privrženosti demokraciji - dodao je. Predsjednik Europske komisije također je rekao kako vjeruje u mađarsku demokraciju te istaknuo i da se premijer Orban borio za pobjedu demokracije nad totalitarnim režimom. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox