Otvorena izložba "Remek djela iz muzeja Picasso-Pariz" u Galeriji Klovićevi dvori

U Galeriji Klovićevi dvori otvorena je izložba "Remek djela iz Muzeja Picasso – Pariz", pod generalnim pokroviteljstvom Croatia osiguranja. Otvaranju su prisustvovali uglednici iz javnog, umjetničkog, akademskog i političkog svijeta Hrvatske, diplomatski kor, a najskuplju izložbu u Hrvatskoj je došlo pogledati više tisuća ljudi.

 

Na početku svečanosti otvaranja uzvanike je pozdravila ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, Marina Viculin, nakon čega se prisutnima obratila ravnateljica Nacionalnoga muzeja Picasso u Parizu Anne Baldassari. Uslijedio je govor predsjednika Uprave Croatia osiguranja, Krešimira Starčevića, predsjednika Uprave Splitske banke Andre-Marc Prudenta, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te ministrice kulture Andree Zlatar Violić.

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja, generalnog pokrovitelja izložbe, Krešimir Starčević, rekao je da je rad na ovom projektu bio izuzetna čast i privilegija, ponosno istaknuvši da je Croatia osiguranje, prvi put kao jedna domaća osigurateljna tvrtka, dobila mogućnost osigurati izložbu. Djela su uspješno dopremljena, osiguran je transport i sama izložba umjetnina Pabla Picassa u Zagrebu, osigurane svote od čak 670 milijuna eura, što je bilo hrabro za prihvatiti. To je znak da je ugled Croatia osiguranja priznat i van granica naše zemlje.  Starčević je naglasio: „Croatia osiguranje će nastaviti dijeliti strast i ljubav prema umjetnosti i kulturi kroz naše društveno odgovorno ponašanje, donacije i sponzorstva, kao potpora kulturnoj baštini i stvaranju čvrstih kulturnih temelja ove zemlje i ovog naroda“.

Croatia osiguranje je tvrtka koja već 129 godina surađuje i daje svoj doprinos zajednici u kojoj djeluje, a upravo kultura i vrijednosti u kulturi su nešto što ćemo promicati i podupirati i dalje. Croatia osiguranje će skrbiti za umjetnine tijekom trajanja cijele izložbe, a potom će ih pratiti na putu u matični Muzej Picasso u Pariz. Čast nam je što sudjelujemo u ovom iznimnom projektu te što imamo priliku pružiti svima zainteresiranima mogućnost da u svom gradu i zemlji pogledaju djela umjetničkog genija 20. stoljeća, dodao je Starčević. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox