Otvorene prijave na natjecanje Young Lions Croatia powered by Elan – najavljena nova kategorija

Traže se nove zvijezde komunikacijske industrije – u tijeku su prijave na natjecanje Young Lions Croatia, koje će se održati u Zagrebu 24. – 25. veljače 2024. u partnerstvu s Elanom!


Najbolji tim imat će čast hrvatsku kreativnost predstaviti na natjecanju Cannes Young Lions te iskusiti nevjerojatnu energiju kanskog festivala. Prijave su otvorene do 16. veljače 2024., a prijavnica i sve druge informacije dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Young Lions Croatia sve spremne na lavovski posao baca u kreativnu divljinu, iz koje moraju u timu od dvoje izaći unutar 24 sata s kreativnim rješenjem za klijenta. Odvojeni od vanjskog svijeta, imaju potpunu slobodu pustiti svoju kreativnu energiju s lanca i pokazati svima zašto su upravo oni predvodnici komunikacijske džungle. Kreativci do 30 godina starosti na raspolaganju imaju šest natjecateljskih kategorija: Design, Digital, Marketers, Media, Print i PR, a sami biraju područje u kojem najbolje mogu iskazati lavovsku snagu.

Natjecatelje očekuje važna novost jer će im se – dok su dosad prijavitelji mogli biti samo predstavnici agencija i/ili freelanceri – ove godine priključiti i ostatak marketinške industrije, i to u zasebnoj kategoriji Marketers. Glavni je izazov ove nove kategorije prezentirati rješenje za klijenta koristeći proizvod/uslugu matične organizacije prema zadanom briefu, a cilj je pokazati kako se izazovi s kojima se klijent suočava mogu riješiti uz pomoć brenda koji natjecateljski tim zastupa.

Domaćin hrvatskoga izdanja natjecanja bit će Zagrebački inovacijski centar (ZICER), a nakon okupljanja i predstavljanja briefa svi spremni na lavovski posao naći će se u komunikacijskoj divljini, iz koje u timu od dvoje moraju izaći unutar 24 sata s kreativnim rješenjem za klijenta. Važno je istaknuti i da je Young Lions natjecanje humanitarnog karaktera klijent čiji brief mladi lavovi rješavaju svake je godine neprofitna humanitarna organizacija ili organizacija civilnog društva. Klijentu se završetkom natjecanja ustupaju kreativna rješenja natjecateljskih timova.

Elan, kao društveno odgovorna tvrtka, predan je inspiriranju drugih na ispunjavanje njihovih istinskih potencijala, stoga je podrška mladim kreativcima na natjecanju Young Lions Croatia prirodan korak. Sretni smo što pritom možemo pomoći jednoj neprofitnoj organizaciji da se posveti svojim ciljevima za dobrobit društva u cjelini, poručio je Eetu Tourunen, Global Head of Marketing and Communications, Elan Skis.

Osim podizanja društvene svijesti, ovaj format pomaže natjecateljima u razvijanju kreativnih vještina, nošenju s vremenskim pritiskom, izgrađivanju komunikacijske sposobnosti i samostalnog donošenja odluka – a najbolji natjecateljski tim imat će priliku dokazati se na globalnoj sceni: otputovat će u Cannes na najveći festival kreativnosti i predstavljati hrvatske kreativce na natjecanju kreativnosti Cannes Young Lions!

Ako ste spremni na izazov koji vam može preokrenuti karijeru i pružiti nezaboravna iskustva, vaša priča počinje upravo ovdje – na natjecanju Young Lions Croatia. Sve detalje provjerite na stranicama Dana komunikacija i sa svojim se kreativnim partnerom ili partnericom prijavite do 16. veljače 2024. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox