Ove tvrtke su pobijedile krizu

Iako je kriza zatvorila mnoge tvrtke i ostavila radnike bez posla u Hrvatskoj, ima i onih firmi koje su ostvarile nevjerojatan rast prihoda. Prema FINA-inim podacima, te su tvrtke počele raditi oko 2008. godine ili godinu kasnije, a nastale su izdvajanjem iz postojećih tvrtki ili okrupnjivanjem.

Listu novih tvrtki koje su ušle na listu Top 1000 sastavio je časopis Lider, a mi vam donosimo prvih pet novih tvrtki s te liste i njihove prihode u 2011. godini.

Prva je tvrtka Prirodni plin, nastala izdvajanjem djelatnosti trgovine plinom iz INA-e. U prošloj su godini ostvarili ukupne prihode od sedam milijardi kuna, što ih je svrstalo i na peto mjesto liste najvećih kompanija.

Druga je TLM-ova Valjaonica (TLM-TVP), koja kao samostalno društvo postoji od 2009. godine. Lani su ostvarili 1,1 milijardu kuna prihoda.

Na trećem je mjestu Agrofructus, Agrokorova kompanija specijalizirana za proizvodnju, otkup i prodaju voća i povrća na području Jugoistočne Europe, koja je ostvarila 567 milijuna kuna prihoda u 2011. godini.

Na četvrtom je mjestu Cervesia Zagreb, koja je među najveće kompanije ušla preuzimanjem Zagrebačke pivovare, koju je nedavno prodala američko-kanadskom Molson Coorsu. Lani je ostvarila 348 milijardi kuna prihoda.

Na petom je mjestu Biljemerkant trgovina, nova tvrtka baranjskog trgovačkog lanca, koja je lani ostvarila 282 milijuna kuna, prenosi Lider. (sh)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox