Ovo je novi kolektivni ugovor za radnike Ine

Predstavnici Uprave Ine i sindikata potpisali su novi Kolektivni ugovor za radnike Ina d.d. za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2012. godine, izvijestili su iz te kompanije.

Novim kolektivnim ugovorom zadržavaju se sva prava iz postojećeg kolektivnog ugovora uz smanjenje dana godišnjeg odmora. Dodatno je dogovorena jednokratna isplata dodatka na plaću uz regres za ovu godinu te su usuglašene odredbe koje reguliraju participaciju radnika u uspjehu kompanije. Također je dogovoreno uvođenje HAY metode vrednovanja radnih mjesta koja će se do kraja godine uvesti u Inu, navodi se u priopćenju.

Kolektivni ugovor su sa strane Ine potpisali predsjednik Uprave Zoltan Aldott te član Uprave Niko Dalić.

U ime sindikata koji djeluju u Ini ugovor su potpisali Maja Rilović, Sindikat radnika Ine i društava Ine Zagreb - INAŠ, Željko Jurašinović, Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske - EKN te Božo Mikuš, Sindikat naftnog gospodarstva - SING.

Predsjednik Uprave Ine Aldott istaknuo je kako je zadovoljan da je, ipak na vrijeme, prije isteka produžene primjene starog ugovora, potpisan novi kolektivni ugovor. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox