Pana pokreće investicijski projekt od 10 milijuna eura

Uspješno poslovanje, konkurentnost te vrhunska kvaliteta proizvoda čakovečke tvrtke Pana doveli su do suradnje s uspješnom austrijskom tvrtkom Weitzer Parkett GmbH. Zahvaljujući investiciji vrijednoj 10 milijuna eura, u Turopolju će se izgraditi pogon za proizvodnju višeslojnog parketa i otvoriti čak 100 novih radnih mjesta. Time će tvrtka pristupiti globalnoj prodajnoj mreži i nastaviti ulaganje u inovativnost svojih proizvoda.


Suvlasnik tvrtke Pana Alojzije Sobočanec ističe kako je ovo veliki iskorak za obje tvrtke ali, uzimajući u obzir njihovu tradiciju, ne i neočekivan.

Ovaj ambiciozan plan zasnovan je na sinergijama između naših tvrtki. Vjerni smo svojoj tradiciji i poslovnim principima pa vjerujem kako su to bili glavni čimbenici u odluci za zajedničku investiciju. S naše strane možemo ponuditi vrijedne i vješte radnike te znanje o proizvodnji, dok će Weitzer Parkett kao jedan od vodećih proizvođača parketa u Europi uvesti moderne tehnologije u našu proizvodnju.“, izjavio je Alojzije Sobočanec, suvlasnik tvrtke Pana.

Uspješna realizacija projekta predstavlja veliki iskorak za poslovanje tvrtke, ali i za lokalnu zajednicu. Iako Turopolje ima višestoljetnu tradiciju drvne industrije, ovom će investicijom postati bitan čimbenik u ostvarenju državne strategije razvoja drvne industrije, osobito kada je riječ o izvozu proizvoda te otvaranju novih radnih mjesta.

Velika Gorica je u posljednjih nekoliko godina postala izuzetno važna točka brojnim investitorima. Veseli nas da je i Pana jedna od tvrtki koja će na našem području proširiti svoje poslovanje i otvoriti nova radna mjesta. Grad pozdravlja dolazak investitora i stojimo na raspolaganju sa svojim investicijskim pratiteljima kako bismo ubrzali i olakšali svakome put do završetka investicije.“, komentirao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Pana će kroz navedenu suradnju ostvariti značajan porast ukupnog prihoda tvrtke te povećanje dodatne vrijednosti kroz izradu novih proizvoda. Spomenuti rast Pana će ostvariti istom količinom trupaca koja je do sada ugovarana s Hrvatskim Šumama.

Weitzer Parkett će u Panu uvesti svoju tehnologiju za proizvodnju višeslojnog parketa, kao i ostala inovativna znanja i tehnologije te ujedno omogućiti pristup prodajnoj mreži parketa na svjetskom tržištu. Tvrtka je osnovana davne 1831. godine, još uvijek djeluje kao obiteljski posao, a usredotočila se na stalni razvoj inovativnih i inteligentnih rješenja za parkete i stepenice, kao i na ekološku odgovornost te moderan dizajn.

Sklapanjem joint-venture sporazuma Weitzer Parkett raste i osnažuje svoju grupu zajedničkim ulaganjem u Turopolju. Dvije obiteljske tvrtke, Weitzer Parkett i Pana d.o.o., od ožujka 2018. godine koriste sinergije u tehničkom znanju i tržišnom potencijalu. Napravljen je još jedan korak prema internacionalizaciji Weitzer grupe. Nova proizvodna lokacija u Hrvatskoj pridružila se našim postojećim proizvodnim lokacijama u Weizu i Güssingu u Austriji te Gyékényesu u Mađarskoj.“,  izjavio je Miljenko Hrman u ime suvlasnika tvrtke Weitzer Parkett.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox