PEVEX objavio informacije vezane uz blagdan Velike Gospe

Uprava 1. hrvatskog trgovačkog lanca PEVEX donijela je odluku da prodajni centri neće raditi na blagdan Velike Gospe.  Dok su njihovi zaposlenici na zasluženom odmoru, u subotu 15. kolovoza, stručne zaštitne službe testirat će nove strojeve za dezinfekciju.


Radi se o zamagljivačima Nebulo-Igeba, koje je PEVEX nabavio, uz zaštitnu opremu (odjela, maske, rukavice..) za svih 25 prodajnih centara, a koji će u njima omogućiti još bolje higijenske mjere.

Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

„Cilj je stvoriti što sigurnije okruženje za rad i kupnju. Nakon što smo, uz standardna dezinfekcijska sredstva i jednokratne rukavice, uveli termalne kamere u sve prodajne centre PEVEXA, sada smo otišli i korak dalje. Radimo sve u našim mogućnostima, bez obzira na troškove koji su za zaštitne mjere premašili 2 milijuna kuna, kako bi bili najsigurnije mjesto kupnje u vrijeme pandemije.“, poručio je predsjednik Uprave PEVEXA Jurica Lovrinčević.  

Uobičajeno radno vrijeme

Što se tiče uobičajenog radnog vremena kada nema blagdana, od ponedjeljka do subote, svih 25 centara PEVEXA diljem Hrvatske radi od 7.30 sati do 21 sat, plus-minus pola sata razlike u pojedinim. Nedjelja je ostala radna u 12 prodajnih centara, ali s bitno skraćenim radnim vremenom, od 8 do 14 sati. U čak 13 prodajnih centara radna nedjelja je ovo ljeto ukinuta, a u centrima koji rade satnica rada nedjeljom i blagdanom plaća se 50 posto više nego običnim radnim danom.

PEVEX, prvi hrvatski trgovački lanac, trenutno zapošljava oko 2.000 ljudi, a za 2019. godinu, kao i prethodno za 2018., stekao je bonitetni certifikat AAA, koji označuje top hrvatske kompanije s visokom razinom poslovanja. Posluje u 25 prodajna centra u 21 gradu diljem Hrvatske i nameće se kao prvi odabir za kupnju kada je riječ o proizvodima za izgradnju, opremanje te uređenje doma i vrta.

U rujnu je planirano otvaranje i 26. prodajnog centra u Vinkovcima na gotovo 5.000 kvadratnih metara, u kojem će prosječna neto primanja za više od 40 novih zaposlenika iznositi oko 5,500 kuna. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox