Plan restrukturiranja HŽ-a: Zgrada Glavnog kolodvora će se iznajmljivati

Riječ je o najvećem planu restrukturiranja jedne hrvatske državne tvrtke. U konačnici se broj radnika koji će biti otpušteni penje na 4.500.

Ako ovaj program ne ostvarimo više nas neće biti, poručili su danas predstavnici uprava tvrtki unutar HŽ Holdinga predstavljajući plan restruktuiranja . Plan su prezentirali ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, šef Uprave Holdinga Rene Valčić te čelni ljudi tvrtki unutar Holdinga.

Cijeli plan treba se realizirati do 2017., a težak je 34 milijarde kuna, piše jutarnji.hr.

Osim smanjenja broja zaposlenika, restruktuiranja podrazumijeva prodaju nekretnina tvrtki kćeri koje se nalaze u unutar Holdinga.

Prodaju se palače HŽ-a

Tako bi se prodavale nekretnine Željezničkog ugostiteljstva, Željezničke tiskare te servisni centar u Čakovcu i Bjelovaru. Prema ovom planu privatiziralo bi se društvo Gradnja vozila. Za dvije godine u privatizaciju idu i HŽ Cargo i Agencija za integralni transport (AGIT).

Zgrada Glavnog kolodvora u Zagrebu koja se nalazi na Trgu kralja Tomislava 12. uskoro će ponuditi poslovne prostore za iznajmljivanje. Ovo nije prvi put da se o takvoj opciji razgovara, a dio prostora na prizemlju već je iznajmljen za ugostiteljstvo. (sh)

Foto:Siniša Bužan

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox