Plitvička jezera - najposjećeniji nacionalni park

Hrvatskih osam nacionalnih parkova u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo je 1,97 milijuna posjetitelja, od kojih su većina ili 1,69 milijuna bili gosti iz inozemstva, a najposjećeniji park s 899,5 tisuća posjetitelja bila su, kao i svake godine, Plitvička jezera, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

 

Usporede li se ti podaci s onima Zavoda za isto razdoblje prošle godine u devet mjeseci ove godine u hrvatskim nacionalnim parkovima ukupno je bilo 2,3 posto posjetitelja više.

Stranih je posjetitelja u tim parkovima bilo ove godine 4,2 posto više, dok je domaćih bilo 7,5 posto manje ili 280,5 tisuća.

Među parkovima najposjećnija Plitvička jezera ove su godine u odnosu na lanjsku zabilježila gotovo 2 posto više posjetitelja.

Poraste su još zabilježili nacionalni parkovi Kornati s ovogodišnjih gotovo 80 tisuća posjetitelja, Krka s njih 635 tisuća, Mljet s 93,5 tisuća i Paklenica s 102,4 tisuće posjetitelja.

Manje nego lani posjetitelja je bilo u nacionalnim parkovima Brijuni (njih 133,4 tisuće), Risnjaku (15,4 tisuće) te Sjevernom Velebitu (13,6 tisuća). (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox