Počelo suđenje za krađu žita u Đakovštini

Na Županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje za šest okrivljenika i jedne pravne osobe optuženih da su krađom žitarica iz tvrtke Đakovština oštetili veći broj fizičkih i pravnih osoba za 55 milijuna kuna.

Bivšeg člana uprave Đakovštine Paška Gašpara tereti se da je od siječnja 2009. do siječnja 2010. naložio optuženom Ivanu Vuksanoviću, skladištaru strateških robnih zaliha, da žitarice u vlasništvu RH dostavi na preradu u mlin dioničkog društva kako bi se dobiveni proizvodi prodali na tržištu, a dio preostalih uljarica izravno prodao trećim osobama, piše HRT

Okrivljenici Vuksanović, Željko Perić kao predsjednik inventurne komisije te Marijan Bakula i Martin Župan kao njezini članovi terete se da su, na Gašparov zahtjev, krivotvorili zapisnik o provođenju godišnjih popisa roba državnih robnih zaliha koje su uskladištene u Đakovštini, a okrivljenicu Anu Lasić tereti se da je kao predstavnica gospodarske inspekcije sastavila lažni zapisnik o kontroli.

Nakon čitanja optužnice a svi su se okrivljenici izjasnili da se ne smatraju krivima. Kao svjedok saslušan je stečajni upravitelj Đakovštine Perica Mitrović koji je kazao da je stečajni postupak završen, imovina prodana, a tvrtka izbrisana iz registra trgovačkih društava. Dodao je da mu nije poznato što se dogodilo s poljoprivrednim kulturama koje su trebale biti u skladištima tvrtke i kako je utrošen novac ostvaren njihovom prodajom.  Glavna rasprava nastavit će se 6. studenog. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox