Polako, ali sigurno pada potpora Vladi

Redovno mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno na početku svibnja, pokazuje sve veći pad izbornog optimizma građana, piše Business.hr.

Lijeva koalicija okupljena oko SDP-a bilježi podršku od 35,7 posto, što pokazuje pad u odnosu na prošlomjesečne rezultate. Tome je između ostalog pridonijelo posezanje u džepova građana novim mjerama,  odluke o brodogradnji i kadrovska previranja. Sve to odrazilo se i na ocjenu Vlade koja je za svoj rad dobila najnižu ocjenu do početka mandata.

HDZ sa svojim koalicijskim partnerima HGS-om i DC-om ostvaro 16,6 posto podrške što je lošiji rezultat od prošlomjesečnog.
Predsjednika Ivu Josipovića podržava 33,9 posto građana te je najpozitivniji političar u zemlji. Na drugom mjestu po popularnosti je premijer Zoran Milanović s potporom od 10,5 posto, dok je na trećem mjestu šef laburista Dragutin Lesar koji uživa podršku 9,7 posto građana. Najnegativniji političar uvjerljivo je Ivo Sanader, smatra 27,8 posto građana, na drugom mjestu je Radimir Čačić s izborom od 20,6 posto, dok je na trećem mjestu s izborom od10,7 posto Jadranka Kosor.

Građani su kao događaje koji su obilježili mjesec travanja izabrali: poskupljenje struje i plina, gospodarsku krizu u zemlji te poskupljenje goriva. (jk)

 

Izvor: www.business.hr
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox