Potpredsjednik vlade proglašen počasnim građaninom Metkovića - prigodno predizborno

U povodu proslave blagdana Sv. Ilije i Dana grada Metkovića u gradskom kulturnom središtu održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je počasnim građaninom grada proglašen potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić.

Na sjednici su bili potpredsjednik vlade Božidar Pankretić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, saborski zastupnici Frano Matušić i Dubravka Šuica, državni tajnici Karlo Gjurašić i Tonči Božanić te drugi gosti i uzvanici. Prigodnim riječima okupljenima se obratio metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo koji je, uz ostalo, posebno zahvalio hrvatskoj vladi i predsjednici Jadranki Kosor na pomoći gradu Metkoviću u uklanjanju posljedica šteta od velikih poplava koje su lani poharale taj grad i dolinu Neretve.

Na svečanoj sjednici uručena su priznanja i nagrade grada Metkovića zaslužnim pojedincima i ustanovama. Nagradu grada Metkovića za komunalne djelatnosti dobio je državni tajnik Karlo Gjurašić, a za zdravstvo dr. Mladen Bušić. Za zaštitu života građana i njihove imovine nagradu je dobio zapovjednik metkovske javne vatrogasne postrojbe Jure Pilj, a za kulturu nagradu "Narona" dobio je Stipe Pipinić. (Hina/mš)

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox