Potvrđena optužnica: HDZ-u će se suditi za slučaj Fimi media

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu protiv HDZ-a u slučaju Fimi media, piše Business.hr.

Među devet optuženih pravnih i fizičkih osoba za izvlačenje više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i ministarstava nalazi se i HDZ kao politička stranka te njezin bivši predsjednik Ivo Sanader.

Još uvijek nije poznato kada će se održati pripremno ročište na kojem će se odlučivati o datumu početka suđenja niti koji će sudac preuzeti suđenje.

Optužnica za slučaj Fimi medija s više od 50 stranica jedna je od najopsežnijih u povijesti hrvatskog pravosuđa, a ujedno je riječ o trećoj optužnici protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Podsjetimo, prve dvije, za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i nezakonito uzimanje provizije u slučaju Ina-MOL spojene su u jedan optužni akt i za njih već traje suđenje.

Optužnica tereti Ivu Sanadera da se da se okoristio s 15 milijuna kuna, HDZ koji je nezakonito dobio 31,6 milijuna kuna te bivšeg rizničar Mladena Barišića, glasnogovornik vlade i šef izbornih stožera HDZ-a Ratka Mačeka, blagajnicu Branku Pavošević, vlasnicu Fimi medie Nevenku Jurak, dvoje njezinih suradnika Anitu Lončar Papeš i Bojana Dimića te njihove tvrtke Fimi mediu, Ani-Lon i Onidu. (jk)

 

Izvor: www.business.hr
Foto: Jurica Galoic/Pixsell

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox