Predsjednica Vlade s misijom MMF-a

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s članovima misije Međunarodnog monetarnog fonda predvođenom Zuzanom Murgasovom, voditeljicom misije MMF-a za Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Tom prigodom premijerka Kosor iznijela je ključne ciljeve Vlade Republike Hrvatske u stvaranju uvjeta za oporavak i gospodarski rast.

U tom kontekstu govorila je o Programu gospodarskog oporavka i spomenula neke od provedenih mjera, kao što je smanjivanje neporeznih davanja, pokretanje novog investicijskog ciklusa kroz tridesetak projekata te mjere potpore gospodarstvu kroz modele A, B i C.

I ovaj puta naglasila je da je osnovna intencija Programa stvaranje konkurentnog gospodarstva kako bi se omogućila bolja kvaliteta življenja na načelima stabilnosti i održivosti.

Također, predsjednica Vlade kazala je da se nastavlja i sa svim projektima racionalizacije i spomenula Ured za objedinjenu javnu nabavu, ali je govorila i o ubrzanoj provedbi reforma, od pravosuđa, zdravstva, preko mirovinskog osiguranja do državne i lokalne uprave.

U svjetlu donošenja Državnog proračuna za 2011. godinu predsjednica Vlade kazala je kako je Vlada donijela odluku da se rashodi neće povećavati i naglasila kako Hrvatska po prvi put donosi i Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Zuzana Murgasova dala je potporu Programu gospodarskog oporavka Vlade RH, istaknuvši pri tom da se već sada vide neki od efekata provedenih mjera i dodala da treba ustrajati u njegovom provođenju. Iako su kratkoročno gledano reforme teške, ali u budućnosti će omogućiti prije svega jačanje gospodarstva te bolji standard građana.

Voditeljica Misije MMF-a u Hrvatskoj pozdravila je i zamrzavanje proračunskih rashoda u iduće dvije godine kao i donošenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti. (Hina)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox