Predstavljene nove strateške aktivnosti Kentbank d.d. za 2015. godinu

Na održanoj press konferenciji Kentbank d.d. predstavila je nove članove svoje Uprave te najavila strateške aktivnosti za nadolazeće razdoblje poslovanja. Od kraja veljače 2015. mjesto predsjednika Uprave Kentbank d.d. preuzeo je Ivo Bilić, a novim članom Uprave imenovan je i Emir Deldag, koji također u svojoj karijeri bilježi dugogodišnje bankarsko iskustvo.
Univerzalna banka za sve građane i prva banka po rastu aktive u Hrvatskoj
„Do sada orjentirana uglavnom na transakcijske i mjenjačke poslove, namjera Kentbank d.d. za nadolazeće razdoblje je postati univerzalna banka sa snažnim uporištem na poslovanje s građanima, malo i srednje poduzetništvo, na korporativni sektor i faktoring.“, izjavio je novi predsjednik Uprave Kentbank Ivo Bilić. „Tome pridonose i podaci o konstantnom rastu depozita, povećanje broja zaposlenih sa 87 osoba na kraju 2011. godine na 139 osoba na kraju 2014. godine, otvaranje novih podružnica diljem Hrvatske, a proteklih su godina uvedeni i novi core sustav i data centar.“, zaključio je prilikom predstavljanja Ivo Bilić, predsjednik Uprave Kentbank d.d.
U 1. kvartalu 2015. Banka bilježi i povećani broj računa za 10% , te povećani broj klijenata za 5%. Kentbank d.d. je prva banka po rastu aktive u Hrvatskoj u 2013. i 2014. godini, čiji plan za ovu godinu uključuje značajan rast, te se za kraj 2015. planira razina aktive u iznosu 1.399 milijuna kuna odnosno 181,79 milijuna eura.
U Zadru i Varaždinu uskoro nove podružnice
Tijekom 2015. godine Banka uvodi i nekoliko strateških noviteta u svoje poslovanje, koji će pridonijeti njenom budućem razvoju u Hrvatskoj, a s vremenom i u regiji. U planu je otvorenje novih podružnica, u lipnju 2015. u Zadru, te u srpnju 2015. u Varaždinu, a tijekom 2016. godine bit će otvorene i dodatne 3 podružnice u Zagrebu. U poslovanje Banke uvodi se nova strategija čime će organizacija Banka biti prodajne orjentacije, usmjerena u potpunosti klijentima koristeći pritom domaća znanja i međunarodna iskustva Banke. Shodno tome, u iduća dva kvartala 2015. godine Kentbank uvodi i nekoliko novih proizvoda: novointernet bankarstvo , kartično poslovanje, Ino garancije i dokumentarni akreditive, mikrofinanciranje u suradnji sa HBOR-om, subvencionirane kredite u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, stambene i potrošačke krediti, te nenamjenske kredite sa CPI. Naglasak Kenbank d.d. je i na unapređenju Sektora za srednje i malo poduzetništvo, čiji su ciljevi povećanje avista sredstava, povećanje profitabilnosti, veći broj potencijalnih klijenata, te povećanje prihoda od naknada platnog prometa.
Turkish Desk – most koji spaja hrvatske i turske gospodarstvenike
Turske investicije u Hrvatsku do sada su realizirane u sektorima financija, zdravstva, turizma i energetike, također postoji interes ulaganja u logistički sektor ( luka Rijeka ). S obzirom da je namjera Kentbankd.ddati svoj doprinos razvoju hrvatsko- turskih gospodarskih odnosa i služiti kao most koji spaja gospodarstvenike obje zemlje, važan novi proizvod za ostvarenje plana u 2015. godini svakako je TURKISH DESK - mjesto susreta informacija i inicijativa hrvatskih tvrtki koje imaju namjeru trgovati u Turskoj, kao i turskih koje zanima domaće tržište. U okviru navedenog projekta, Kentbank d.d. će krajem ove godine organizirati dvije zanimljive konferenciju, jednu u Hrvatskoj pod nazivom ‘Kako poslovati sa Turskom', a u četvrtom kvartalu 2015. godine i konferenciju u Turskoj pod nazivom ‘Kako poslovati s Hrvatskom'. (PS/BČ)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox