Premijerka na otvaranju Ambiente hvalila Vladine uspjehe

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je na Zagrebačkom velesajmu 38. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambientu, na kojem sudjeluje 391 izlagač iz Hrvatske i 28 zemalja.

Izlagači se do 23. listopada predstavljaju na izložbenoj površini od 38 tisuća četvornih metara, a sudjeluju izlagači iz 12 novih zemalja u odnosu na prošlu godinu. 

Samo pozitivno

Ostvarajući sajam premijerka Kosor je čestitala proizvođačima koji uspješno rade u vrijeme krize. Istaknula je da prodaje šuma i voda neće biti jer, kako je rekla, to su bogatstva o kojima svi ovisimo.

Naglasila je pozitivna kretanja u gospodarstvu pri čemu je podsjetila na rast BDP-a u drugom tromjesečju, što se očekuje i u trećem tromjesečju. Spomenula je rast trgovine na malo za 5 posto u prvih osam mjeseci u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, smanjenje nezaposlenosti u rujnu, kao i najbolju turističku sezonu dosad. Kazala je kako je važan i rast izravnih stranih ulaganja koja su u prvih šest mjeseci ove godine dvostruko veća nego u cijeloj prošloj godini. (Hina/jk) 

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox