Preostali HAC-ovci pušteni iz Remetinca

Trojica HAC-ovih čelnika osumnjičenih u aferi "Fimi media" jučer su na prijedlog USKOK-a, nakon više od dva i pol mjeseca, pušteni iz istražnog zatvora u Remetincu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. Riječ je o bivšem direktoru autoceste Rijeka - Zagreb Zlatku Korparu i dvojici bivših predsjednika HAC-ove uprave Mariju Crnjaku i Jurici Prskalu.

Po riječima Crnjakova odvjetnika Željka Žganjera zahtjev da se trojicu HAC-ovaca pusti iz istražnog zatvora USKOK je donio nakon što su ispitani svi svjedoci na koje su oni, po ranijim sumnjama tužiteljstva, mogli utjecati.
Osumnjičeni se terete za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, među ostalim, i za poslove koje su dodjeljivali bez javnog natječaja. Sumnja se da su na taj način preko tvrtke "Fimi media" iz HAC-a izvukli 26 milijuna kuna.

Osim trojice puštenih čelnika HAC-a, u pritvoru je do sredine prosinca pod istim sumnjama bio i član HAC-ove uprave Josip Sapunar. No, iz zatvora je pušten nakon što je priznao nedjelo za koje ga se tereti te što je pred USKOK-ovim istražiteljima, po riječima svog branitelja, iznosio "aktivnu obranu".

Od petnaestak osumnjičenih u aferi Fimi media "iza rešetaka" je ostao još jedino bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo. Nakon nekoliko proširenja istrage šteta je procijenjena na više od 80 milijuna kuna. (Hina/MJ)

 

Foto: PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox