Prihvaćena dokapitalizacija Luke Ploče

Izvanredna glavna skupština Luke Ploče prihvatila je odluku o povećanju temeljnog kapitala za najviše 132 milijuna kuna, a ta će se dokapitalizacija provesti izdavanjem do najviše 330.000 novih dionica čiji će raspon cijene za proces javne ponude kao i konačnu cijenu dionica utvrditi Uprava uz suglasnost Nadzornog odbora s tim da ta cijena ne može biti manja od nominalne vrijednosti dionica, odnosno od 400 kuna.

Temeljni kapital Luke Ploče sada iznosi 89,05 milijuna kuna i podijeljen je na 222.614 redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna, a odlukom bi se povećao za najviše 132 milijuna kuna, na iznos do najviše 221 milijun kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se uplatom u novcu, i to putem izdavanja najviše 330.000 novih redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 400 kuna.

Nove dionice ponudile bi se javno, uz pravo prvenstva postojećih dioničara društva, a upisivale bi se u dva kruga. U prvom bi krugu dionice mogli upisati postojeći dioničari, dok će drugi krug biti rezerviran za javnost, a upisivat će se preostale dionice koje ne budu upisane u prvom krugu. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox