Prijave za norveški Program dodjele bespovratnih sredstava su u tijeku

Prijave za bespovratna sredstva iz Programa “Business Development and Innovation Croatia  dodjeljuju se za područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth) s rokom do 15. studenoga 2020.


U samom jeku pandemije koronavirusa, na online konferenciji krajem lipnja, predstavljen je poslovni Program “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Stvaranje dodane vrijednosti i održivog rasta u hrvatskim tvrtkama glavni su ciljevi Programa financiranog iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Program treba pridonijeti smanjenju ekonomskih nejednakosti financiranjem projekata koji će povećati konkurentnost i profitabilnost hrvatskih tvrtki te poticati i razvijati dugoročnu suradnju između tvrtki iz Hrvatske i entiteta države donora Norveške.

Glavni fokus Programa su Inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i Plavi rast (pomorska industrija, turizam malih razmjera i drugo). Ukupna vrijednost programa je 22 milijuna EUR i odnosi se na područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth). Natječaj je otvoren od 29.7., a prijave se primaju do  15. studenoga 2020. Cijeli proces je elektronički, a potpisi prvih ugovora očekuju se u drugom kvartalu 2021.

Područja koja se mogu financirati ovim Programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, „ozelenjivanje“ postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Trenutačno je Innovation Norway voditelj fonda za poslovne programe EEA i Norway Grants u Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj. Iz hrvatske podružnice Innovation Norway obavještavaju kako će se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u narednim terminima održati informativni susreti u sljedećim gradovima:

  • Opatija, 23.9.
  • Split, 24.9.
  • Osijek, 6.10.
  • Slavonski Brod 7.10.
  • Zagreb, 15.10.

Više informacija kao i detaljne upute za prijave poduzetnika na natječaj, te prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici projekata: https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/Croatia/

Službeni kontakt za sve eventualne upite je putem e-maila CRO.innovation@innovationnorway.no uz napomenu kako je službeni jezik za sve upite engleski. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox