Prilika za posao: GONG zapošljava 43 ljudi

GONG je na uvodnom seminaru predstavio početak tromjesečnog besplatnog e-tečaja u sklopu kojeg bi četrdesettroje mladih ljudi iz cijele Hrvatske trebalo usvojiti znanja i vještine za obavljanje posla administrativno-financijskog referenta u udruzi.

Radi se besplatnom e-tečaju koji će trajati tri mjeseca i gdje će se pretežni dio komunikacije odvijati online a za koji je natječaj prije dva mjeseca objavio GONG s partnerskom udrugom H-Alter kroz projekt MECSO – „Moj posao u udruzi“ kako bi mladima otvorili šansu za zapošljavanjem. Na natječaju je prošlo četrdesettroje mladih u dobi između 18 i 24 godina, iz različitih dijelova Hrvatske, sa završenom srednjom školom, koji nisu pronašli posao u svojoj struci.

Svi zajedno bi do svibnja ove godine uz vodstvo stručnjaka iz područja financija trebali ovladati znanjima i vještinama u zanimanju za kojim postoji potražnja u organizacijama civilnog društva.

Ravnatelj Ureda za udruge Vlade RH Igor Vidačak rekao je kako je "projekt dobra odskočna daska za ulazak na tržište rada te kako se kroz rad u udrugama mogu steći konkurentna znanja, vještine te kompetencije koje mogu pomoći da se polaznici tečaja vrlo brzo prebace u bilo koji drugi sektor." (Hina/jk)

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox