Program preustroja 3. maja dostavljen Upravi brodogradilišta

Program preustroja brodogradilišta 3. maj koji je odobrila Europska komisija dostavljen je Upravi tog brodogradilišta, a ovoga tjedna bit će preveden na hrvatski jezik i dostavljen Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja koja će se očitovati o njemu, najavio je danas na konferenciji za novinare zamjenik primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić.

 

Vujić je podsjetio kako je 3. maj nedavno bez državnih jamstava uspio osnažiti ugovor o izgradnji četvrtog broda za inozemne naručitelje dodavši kako su mu iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva obećali da će privatizacijski ugovor za 3. maj izraditi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) u roku trideset dana, za što je angažirana i odvjetnička kuća.
Najavio je da bi se trebalo sastati Vladino Povjerenstvo za prodaju brodogradilišta 3. maj, pa će u vezi s time iz Primorsko-goranske županije uputiti požurnicu.

Vladino povjerenstvo trebalo bi utvrditi što je u programu preustroja i koji su elementi privatizacijskog ugovora, rekao je Vujić, a bilo bi poželjno da se sve to napravi do 1. rujna kako bi Uprava 3. maja što prije mogla početi izradu programa rada.

Nadam se da će dobra rješenja stići i za brodogradilište Kraljevicu, dodao je Vujić. (Hina/MJ)

 

Foto: www.3maj.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox