Pusić: Prosvjedi branitelja su opasni za Hrvatsku

Vesna Pusić (HNS), ne podržava nerede tzv. ‘Fejsbukovaca’, no daleko više se zgraža nad zahtjevima branitelja za lustracijom i ukidanjem abolicije te njihovu protivljenju ulasku u EU pod svaku cijenu. Smatra takve braniteljske inicijative opasne za Hrvatsku, piše portal jutarnji.hr.

Dvije su glavne grupe prosvjeda, jedna organizirana preko Facebooka i druga koju su organizirale braniteljske udruge. Što se tiče prvih, tu se nije pojavio niti jedan program, niti zahtjev, osim onoga za promjenom Vlade. Vladu svakako treba rušiti, no nasilje u tim prosvjedima je nedopustivo - komentirala je Vesna Pusić za jutarnji.hr stanje u Hrvatskoj. Oporbena političarka, iako joj idu na ruku protuvladini prosvjedi, nije propustila osuditi nasilje kojim su se prosvjednici služili u svojim negodovanjima.

EUtopija

Vesna Pusić je i šefica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om, stoga ne čudi njezin EUtopistički pogled. Sukladano takvom viđenju, opasna su i svaka kritička promišljanja o hrvatskoj politici prema prohtjevima EU-a, a za jutarnji.hr Pusić to ovako objašnjava - Oni koji su organizirali demonstracije branitelja artikulirali su vrlo opasan program. Prvo, oni se zalažu za to da Hrvatska ne treba ući u EU, a to ide na ruku jedino lovcima u mutnom kojima je cilj da institucije ne funkcioniraju. Na prosvjedu se jasno isticalo da u EU treba ući kao Republika Hrvatska, a ne kao Republika Po-Mjeri-Tuđih-Interesa.(mš)

 

 

 

Izvor: www.jutarnji.hr

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
INTERVJU S VESNOM PUSIĆ U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox