Putin: Nemam s kime razgovarati u ruskoj oporbi

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da u ruskoj oporbi nema s kim razgovarati dok je zemlja suočena s dosad neviđenim prosvjedima protiv njegove vlasti.

Oporba, koja je organizirala skupove na kojima je sudjelovalo između 70.000 i 100.000 ljudi u Moskvi 10. i 24. prosinca, "nema zajednički program i ondje se nema s kim razgovarati", rekao je Putin, prenose ruske agencije. Na pitanje novinara s kojim bi sugovornikom iz oporbe mogao sjesti za isti stol Putin je odgovorio: "Slušajte, niti ne znam tko je ondje bio."

U utorak je Putin umanjio važnost prosvjeda i odbio pozive oporbe za poništenje rezultata spornih parlamentarnih izbora 4. prosinca i raspisivanje novih. Putin, koji će se u ožujku ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima, već je nekoliko puta ocrnio oporbu nazivajući je plaćenicima zapada i uspoređujući je sa skupinama majmuna iz Knjige o džungli.

Dodao je kako se zauzima za dijalog, ali ne s "ekstremistima". Nikad nismo bili protiv dijaloga s oporbom, ali smo protiv svih oblika ekstremizma, rekao je Putin ne objasnivši pritom na što misli. (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox