Radnici Dalmacijavina zauzeli tvornicu

Radnici Dalmacijavina, njih 430, zauzeli su jutros upravnu zgradu i tvornički pogon u splitskoj Trajektnoj luci jer im nisu isplaćene plaće niti je Agencija za upravljanje državnom imovinom ispunila obećanje o spašavanju tvrtke, potvrdio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Skupština Sindikata radnika Dalmacijavina nakon jutrošnjeg sastanka s radnicima odlučila je da će i dalje ostati u posjedu zgrade u Trajektnoj luci. Od Vlade zahtjevaju da u roku 24 sata pronađe način i mogućnost isplate plaća za polovicu veljače, ožujak, travanj i svibanj.

Program restukturiranja

Radnici su prošlog tjedna iseljeni iz pogona u Trajektnoj luci koji bi trebao prijeći u državne ruke jer se nalazi na pomorskom dobru, a sele se u predgrađe Kopilica. Osim toga, radnici traže od Agencije za upravljanje državnom imovinom da u roku sedam dana, s obzirom na neuspješne pokušaje privatizacije, započne s programom restruktuiranja Dalmacijavina, kao i da dobiju trošarinski broj kako bi mogli nastaviti proizvodnju alkoholnih pića, vina i sokova.

Radnici su poručili kako će, ako se u navedenim rokovima ne ispune njihovi zahtjevi, biti primorani blokirati Trajektnu luku, pa unaprijed mole za razumijevanje sve turiste i građane koji će zbog njihove akcije možda imati neprilike. Ako ima imalo razuma, nadamo se da će se radnicima na njihove zahtjeve što prije i to pozitivno odgovoriti, izjavio je Ozren Matijašević. (Hina/jk)

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox