Rafinerija Sisak obustavila rad nekoliko sekcija

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Inina Rafinerija nafte Sisak od jučer je postupno obustavila rad nekoliko procesnih jedinica, izvijestili su iz Ine, a u kompaniji se doznaje da se radi o ranije planiranoj privremenoj obustavi što će se iskoristiti i za neke nužne radove. 

Kako se navodi u priopćenju, Rafinerija nafte Sisak danas pristupila je obustavi sekcija - atmosferska destilacija, vakum destilacija, FCC i HDS FCC benzina, reforming i PSA, HDS plinskih ulja, spliter reformata i NHT te amin/claus. Tijekom aktivnosti ne očekuje se utjecaj na okoliš, ističu iz Ine.

Inino je priopćenje kod nekih u Sisku ponovno potaknulo špekulacije da mađarski MOL nema interesa ulagati u modernizaciju sisačke rafinerije te da bi u njoj mogao obustaviti proizvodnju, što iz Ine opovrgavaju i ističu kako se ne radi o ničemu neuobičajenom.

Direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković naglašava kako se radi o ranije planiranoj privremenoj obustavi rada pojedinih sekcija. Prekid rada nekih sekcija, koji smo planirali, iskoristi ćemo za neke nužne radove. Tako ćemo na selekciji platforminga obaviti regeneraciju katalizatora, a u planu je i više drugih zahvata u održavanju pojedinih postrojenja, kaže Butković. Po njegovim riječima, ponovno pokretanje selekcija može se očekivati za oko mjesec dana. (Hina/HT)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox