SAD: Financijska kriza otežava osamostaljenje mladih

Sve više mladih odraslih Amerikanaca ostaje živjeti s roditeljima zbog gospodarske krize i manjka radnih mjesta, pokazalo je novo istraživanje znanstvenika s newyorškog Sveučilišta Columbia.

Studija je pokazala da je prošle godine 52,8% Amerikanaca u dobi od 18 do 24 godine živjelo s roditeljima, u usporedbi s 47,3 posto 1970. godine. Zbog nepovoljnih uvjeta zapošljavanja, mladima je sve privlačnija opcija ulaganje u obrazovanje - rekla je voditeljica studije Vanessa Wight. Isto tako brojni mladi odrasli ljudi moraju ostati živjeti s roditeljima jer si ne mogu priuštiti samostalan život - dodala je Wight.

Ona je kazala da se prijelaz u odraslu dob sve više odgađa, za razliku od prethodnih desetljeća kad je punoljetnost značila odlazak iz kuće i osnivanje vlastite obitelji. Novi trend također ukazuje na sve kasnije stupanje u brak. Prije četrdeset godina prosječna dob za prvi brak za žene je bila 20,8 godina, a za muškarce 23,2 godine, dok je sada prosječna dob za žene 25,9 godina, a za muškarce 28,1. godina. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox