Saponia u devet mjeseci zaradila 10,4 milijuna kuna

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osječka Saponia u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila dobit od 10,4 milijuna kuna, što je rast od 1,4 posto prema istom razdoblju lani, podaci su financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi. 

U prvih devet mjeseci Saponia je ostvarila ukupne prihode od 481,3 milijuna kuna, što je rast od 10,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi od prodaje ostvareni su u iznosu od 465,6 milijuna kuna i bilježe rast od 10,1 posto. Na inozemnim tržištima ostvarena je prodaja od 220,3 milijuna kuna, s rastom od 2,1 posto čime je nastavljen višegodišnji trend rasta realizacije na izvoznim tržištima, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Prihodi od prodaje na hrvatskom tržištu iznose 245,3 milijuna, i veći su za 18,6 posto, zahvaljujući, kako se navodi, novoj prodajnoj strategiji i kvalitetnim marketnškim projektima. U tvrtki navode kako se kontinuirano nastavlja optimizacija poslovnih procesa radi što efikasnijeg upravljanja troškovima. U promatranom razdoblju ukupni rashodi Saponie iznose 470,8 milijuna kuna i veći su za 10,8 posto.

Financijski rizici izraženi kroz efekte tržišnih cijena, kamatnih stopa i valutnih tečajeva utječu na poslovanje društva posebno kroz mogućnost naplate potraživanja od kupaca i istovremeno podmirivanje svojih obveza prema dobavljačima. Ipak, u skladu sa ostvarenim poslovnim rezultatima likvidnost Saponije je zadovoljavajuća, navodi se. Na kraju izvještajnog razdoblja Saponia zapošljava 876 radnika. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox