Schneider Electric na prvom mjestu Gartnerove liste najboljih opskrbnih lanaca

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, zauzeo je prvo mjesto na Gartnerovom popisu 15 europskih najboljih opskrbnih lanaca za 2022. godinu, zadržavajući tako poziciju lidera već tri godine zaredom.


Ovo najnovije priznanje uslijedilo je nakon objave u srpnju kad je kompanija zauzela drugo mjesto na Gartnerovoj globalnoj ljestvici najboljih 25 opskrbnih lanaca.

Mislimo da je ovo priznanje Gartnera i naših kolega posebno značajno s obzirom na vrlo nestabilno i disruptivno okruženje s kojima su se lanci opskrbe suočili tijekom prošle godine, rekao je Stéphane Poittevin, viši potpredsjednik Globalnog lanca opskrbe Europe kompanije Schneider Electric. Naša predanost kupcima i planetu glavni su razlog zašto kontinuirano ulažemo u naš lanac opskrbe, odnosno postizanje njegove otpornosti i održivosti.

Održivost je u središtu Schneider-ove svrhe i misije te je prvi stup u njihovoj strategiji STRIVE (održiv, pouzdan, otporan, inteligentan, brz i učinkovit) za lanac opskrbe. Sada, u svojoj drugoj godini, tvrtka je ubrzala transformaciju kako bi stvorila najagilniji, najinovativniji opskrbni lanac koji je usmjeren na dobrobit planeta i samih kupaca.

Ranije ove godine, Gartner je Schneider Electric-u odao i priznanje na Power of the Profession™ Supply Chain dodjeli nagrada za njihov prilagodljivi i „samo-izlječivi“ lanac opskrbe uz pomoć strojnog učenja u kategoriji procesne ili tehnološke inovacije godine. Schneider-ova platforma omogućava optimizaciju parametara povezanih s performansama, kao što su količine sigurnosnih zaliha, minimalne količine narudžbi te vrijeme isporuke u stvarnom vremenu, a sve uz pomoć strojnog učenja. Uspješnost platforme potvrđuju i uštede u iznosu većem od 100 milijuna eura. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox