SDP: U Zagrebu se cijene vrtića neće mijenjati

Zagrebački SDP i koalicijski partneri poslali su u Gradsku skupštinu po hitnom postupku novu odluku o cijeni vrtića, po kojoj se one neće mijenjati jer je, kako je rečeno na konferenciji za novinare SDP-a, odluka koju je predložio gradonačelnik Milan Bandić nepravedna i neprihvatljiva.

Vodstvo zagrebačkog SDP-a najavilo je da će skupština 20. travnja prihvatiti odluku kojom promjenu načina naplate vrtića stavlja izvan snage i zadržava na snazi sadašnji način naplate vrtića jer je gradonačelnik Bandić odbacio mogućnost dogovora i promjene toga modela.

Predsjednik GO SDP-a Davor Bernardić rekao je kako je "gradska skupština nakon donošenja proračuna donijela odluku i zatražila od gradonačelnika da platne razrede primijeni na osnovi imovinskog cenzusa roditelja vrtićke djece. To sada nije moguće jer OIB, koji bi na nacionalnoj razini trebao omogućiti institucijama uvid u pravo imovinsko stanje građana, nije u funkciji i porezna uprava ne može dati podatke o stvarnu imovinskom stanju građana"

Dohodovni cenzus za ovu djelatnost nije pogodan. Poštujemo sve pozitivne dijelove gradonačelnikove odluke, kao što je bodovanje za upis u vrtiće, ali odluku o povišenju cijena vrtića stavit ćemo izvan snage, istaknuo je potpredsjednik GO SDP-a Mirando Mrsić. Rekao je kako je "grad o tome jednostrano donio odluku i samo je dostavio skupštini, čime je gradonačelnik pokazao da vlada po načelu 'demokracija to sam ja', što nikako nije dobro za građane Zagreba". (Hina/jk)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox