Smjena Dragojevića, zavjera Pupovac - Josipović?

Rade Dragojević će biti smijenjen s mjesta glavnog urednika tjednika Novosti. Informaciju je potvrdio Dragojević za portal index.hr. Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća koji je izdavač Novosti najavio je smjenu u želji za novim glavnim urednikom kako bi časopis postao još bolji.

Predsjedništvo SNV-a danas će razmatrati daljnji razvoj Novosti i bit će donesene određene odluke kojima će se povećati novinarska i uređivačka kvaliteta časopisa - rekao je Pupovac u telefonskom razgovoru za index.hr, te je nadodao - Urednička će struktura biti poboljšana pa shodno tome i promijenjena.

Pupovac opovrgava da su instrukcije predsjednika Josipovića uzrokovale promjene - Promjene u Novostima nemaju veze niti s Josipovićem, niti s bilo kim drugim. To je rezultat našeg praćenja razvoja Novosti kroz zadnjih par mjeseci i želje da novina dodatno napreduje i profilira se u pravcu u kojem smatramo da se treba profilirati.

 No, Dragojević tvrdi drukčije - Implicitno mi je rečeno na to da me smjenjuju zbog političkih pritisaka. Nije nitko otvoreno spomenuo ime Ive Josipovića, ali vjerojatno njegov komentar o uredničkoj politici Novosti ima veze s ovom odlukom - te navodi - Oni su tražili od mene da sam podnesem ostavku. Nisam napravio i ne pada mi napamet tako nešto. Pa će oni sad nešto napraviti, vidjet ćemo točno što.

Za index.hr, izvori bliski redakciji Novosti smatraju kako je Dragojevićeva smjena isplanirana još prije slučaja s MiG-ovima. Na mjesto budućeg urednika Novosti planiran je bivši urednik Novog lista Ivica Đikić.(MŠ)

Izvor:www.index.hr

Autor članka: P.Vidov, I.Kri.

Naslov članka: Pupovac smjenjuje urednika Novosti: "Žrtva sam političkih pritisaka"

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox