Soros simpatizira prosvjednike s Wall Streeta

Milijarder i filantrop George Soros izrazio je simpatije za sadašnje prosvjede na Wall Streetu, koji su se proširili i na druge američke gradove, izvijestio je BBC.

Soros je rekao da razumije ljutnju zbog uporabe novca poreznih obveznika kako bi se poduprle posrnule banke, čime im je omogućeno da zarade ogromne profite. Veliki prosvjedni skup planiran je za srijedu u New Yorku, uz potporu sindikalnih skupina. Više od 700 prosvjednika uhićeno je u subotu na Brooklynskom mostu u New Yorku.

Prosvjedi, čije je središte Zuccotti park u neposrednoj blizini Wall Streeta i newyorške podružnice Federalnih rezervi (Fed), ulaze u svoj treći tjedan.

Odluka da banke ne dokapitalizira, već da ih se djelotvorno oslobodi njihove loše imovine i zatim im se dopusti da se zaradom izvlače iz 'rupe', ostavlja bankama zaštićenu dobit, a zatim im omogućuje da isplate zaštićene bonuse, rekao je Soros u ponedjeljak odgovarajući na pitanja na konferencije za novinare u sjedištu UN-a.

Prosvjedi su nastavljeni su nastavljeni u ponedjeljak pod transparentima "Zauzeti Wall Street", uz desetine prosvjednika koji su bili našminkani kao "korporativni zombiji" i jeli lažni novac iz društvene igre Monopoly. (Hina/jk)

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox