Spašavanje iz Libije: Radnici Viadukta sletjeli u Sofiju

Radnici hrvatske tvrtke Viadukt na radu u Libiji doputovali su u srijedu ujutro bugarskim zrakoplovom u Sofiju, gdje su ih dočekali djelatnici hrvatskog veleposlanstva.

U Sofiju je stiglo 65 radnika Viadukta, od toga 52 hrvatskih državljana, te devetero Makedonaca i četvero Srba.

U Libiji se nalazi još 11 radnika Viadukta, od kojih bi dvojica trebali Lufthansom preko Frankfurta stići u Zagreb, a njih devetoro u Hrvatsku će stići preko Beča, rekao je direktor inozemnih poslova Viadukta Tomislav Štrbac, dodajući da svi Viaduktovi radnici imaju zrakoplovne karte te da njihov dolazak očekuje tijekom dana.

U srijedu ujutro u Zagreb bi iz Libije preko Frankfurta trebalo stići i 14 radnika Geofizike.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija objavilo je kako očekuje da će se radnici Montmontaže, njih dvadesetak, ukrcati na turski brod koji se nalazi pred uplovljavanjem u Bengazi.

Još četrdesetak hrvatskih radnika nalazi se u zračnoj luci u Tripoliju i trebali bi tijekom dana ili redovnim linijima ili uz pomoć Austrije biti prebačeni na sigurno.

Prema MVPEI-ju, za ostale radnike, posebno one CROSCO-a koji se nalaze na jugu Libije, čeka se dopuštenje libijskih vlasti za smještaj na sigurno. Na njihovom transportu, uz MVPEI, rade i CROSCO, talijanska tvrtka ENI te libijski partneri. (Hina/jk)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox