Split će početi plaćati dugove Spaladium arene

Splitska Gradska uprava danas će početi plaćati dugove Spaladium arene kako bi se izbjeglo da zajmodavci za izgradnju arene, Zagrebačka banka i Erste&Steiermarkische bank, pokrenu ovršni postupak. 
Ukupni dugovi Grada za zakup dvorane iznose 14,5 milijuna kunaOdluka je donesena na jučerašnjem sastanku predstavnika Grada Splita, izvođača radova na izgradnji Spaladium arene - konzorcija tvrtki Konstruktor, IGH i Dalekovod, tvrtke Sportski grad TPN koju je utemeljio konzorcij i koja upravlja Spaladium arenom te predstavnika tih dviju banaka koje su, prema ugovoru o javno-privatnom partnerstvu iz 2007., kreditirale izgradnju Spaladium arene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009, piše  HRT

Ako banke budu zadovoljni dinamikom plaćanja zaostalih obveza, onda neće pokrenuti ovrhu. Sudionici sastanka složili su se da se u idućih desetak, petnaest dana pokuša organizirati sastanak s predstavnicima Vlade. Na prošlotjednom sastanku s dopredsjednikom Vlade Brankom Grčićem u Splitu on je predložio da se napravi feasibility studija za prevladavanje teškoća Spaladium arene. 

Dogradonačelnik Jure Šundov rekao je da će Grad kao dio te studije predložiti da se izgradi poslovni centar Spaladium arene na 50.000 meta četvornih površine gdje bi bila smještena Gradska uprava, Upravni sud, Općinski sud te eventualno odvjetnički uredi ili uredi osiguravajućih društava, a od najamnine za taj prostor financirali bi se troškovi arene, koja je zbog nepodmirivanja dugova zatvorena.  On je i jučer više puta ponovio kako Grad nema odakle financirati obveze prema Spaladium areni ako se ne izgradi takav poslovni centar. (HT)

 

Foto: Tino Juric/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox