Što je potrebno da bi privatni smještaj bio atraktivan gostima

Turistička tvrtka Croatia Luxury Rent koja je specijalizirana za najam luksuznih kuća diljem Jadrana i kontinenta iznijela je ključne segmente koji su bitni domaćim iznajmljivačima koji žele ostvariti  maksimum po pitanju najmova i financijskog ostvarenja tijekom turističke sezone.


Kako su nama konkurentska tržišta diljem Mediterana iznimno jaka po pitanju kvalitete smještajne ponude, taj podatak dovodi do sve većih zahtjeva i očekivanja potencijalnih gostiju. Tehnologija je potakla i unaprijedila turizam, te značajno podigla razinu kvalitete usluge. Iznajmljivači su stoga prisiljeni kontinuirano ulagati u smještajne kapacitete, pratiti trendove i širiti aspekte ponude koje će omogućiti da se istaknu i budu prepoznati. 

Dobre i pozitivne recenzije su postale ključne za promociju smještaja. Uz atraktivnost smještaja i bogatu ponudu svih vrsta sadržaja, odnos prema klijentima je ključan za dojam koji gost nosi sa sobom nakon boravka u našoj zemlji. Stoga je bitno da uz atraktivnost destinacije i smještaja - socijalne i komunikacijske vještine budu na maksimumu kako bi i ocjena koja slijedi nakon boravka bila maksimalna.

U kontekstu opremanja vile bitna je kategorizacija koja određuje profil gostiju i njihovu platežnu moć. Ključno je uređenje interijera da bude funkcionalan, da se lako održava i da se svidi gostima. Iskustva pokazuju kako su gosti najzadovoljniji smještajem koji je bogat prirodnim svjetlom. Nadalje, najbolje prolaze rustikalni i minimalistički načini uređenja interijera uz atraktivno uređenu okućnicu. Nije tajna da velik broj gostiju očekuje dašak egzotike tijekom boravka pa najbolje prolaze jedinice koje u okruženju nude okoliš obogaćen palmama i mediteranskim biljem. Poznat je podatak da najveći postotak gostiju ističe kako je okućnica ključna pri odabiru lokacije za odmor iz razloga što dobar dio vremena na odmoru borave upravo u navedenom otvorenom prostoru.  

Smještaj mora biti besprijekorno čist za svakog gosta, a što je s pandemijom postalo još izraženije. Gosti očekuju savršeno uređenu vilu sa visokim higijenskim standardima.

Stručnjaci iz Croatia Luxury Renta naglašavaju kako je ključno opremiti ponudu kvalitetnim fotografijama smještaja. Navode kako su iste krucijalne pri konačnom odabiru od strane korisnika. Ukoliko iznajmljivači ne raspolažu takvim fotografijama, agencija će isto učiniti za njih kako bi time dosegli razinu atraktivnosti i potencijalne realizacije najma.

Najbitnija stvar u realizaciji je prodaja. Na tome mnogi lome zube misleći da mogu sami bez adekvatnog znanja i iskustva realizirati vrhunsku popunjenost tijekom sezone. U ovom segment se u punom smislu riječi izdvajaju profesionalci od amatera.

Vrhunske agencije svojim marketinškim vještinama povećavaju svoju prisutnost na tržištu čime je broj dosegljivih korisnika višestruko veći i kvalitetniji.  

Uz sve navedeno, gostima je danas bitno, u rasponu svih lako dosegljivih informacija koje su na raspolaganju jačanjem digitalnih patformi, bogata vanpansionska ponuda i zabavni sadržaji u okruženju. Bilo da je riječ o agenciji koja dovodi gosta ili o samom iznajmljivaču, preporučljivo je dati na uvid informacije o dobrim restoranima, preporučiti najatraktivnije i najbliže plaže, noćne barove, salone za masažu. Gosti sve više stavljaju naglasak na atraktivne izlete i sportske aktivnosti kojima žele obogatiti svoj boravak na destinaciji. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox