Što vaša Facebook fotka zapravo govori o vama

Fotografija kojom se predstavljate na društvenim mrežama, ili vaš avatar, prva je stvar koju posjetitelj primijeti. Hoće li ona biti javna ili skrivena, hoće li prikazivati vas ili vašeg kućnog ljubimca, ili pak vaš omiljeni crtani lik… sve to odaje ponešto o vama, piše Gawker, a prenosi tportal.hr. Pogledajte popis mogućih fotografija i saznajte što svojim avatarom poručujete svijetu.

 

Portret (jasna fotografija koja pokazuje cijelo lice) - normalna, zrela odrasla osoba zadovoljna svojim izgledom. Može značiti i dosadnu osobu, a autorska fotografija znači da ste narcis.  

Daleko, daleko (subjekt daleko od kamere) - cijeni svoju privatnost,  lagano sramežljiva osoba i rezervirana prema drugima, ne želi da drugi vide njene nedostatke.

Jako krupno i depersonalizirano (samo dio lica ili figure) – žudi za prepoznavanjem na Facebook-u, ali je nesigurna zbog neke fizičke mane iz mladosti. Često sama na tulumima, ne zbog stidljivosti, nego zato što je dosadna.  

Fotka iz djetinjstva - misli da je u prošlosti bilo bolje nego sada i nikada se nećete promijeniti u odnosu na djetinjstvo. Nije baš simpatična. 

Slika kućnog ljubimca (bez vlasnika) - Mačka: žena bez muškarca. Pas: gay bez partnera. Zmija: tinejdžer koji sluša death metal. Delfin: opsjednuta National Geograficom. Hrčak: Richard Gere. Jednorog: čudesna osoba.  

Fotografija vašeg djeteta (bez vas) - nekad zabavna osoba, sada bez društvenog života. Dijete je centar svijeta. Tu moramo protestirati jer, halo, stavljati fotografije vašeg maloljetnog djeteta na društvenu mreže prije nego ono ima pravo pristati ili odbiti, i to na otvorenu upotrebu pedofila, medija… Ne hvala. 

Fotka s vjenčanja - želite da svi znaju da ste napokon odrasli i da ste se uozbiljili. Ova veza vas definira i nemate više prijatelja, a svekrva vas ne voli:).

Lik iz pop kulture (crtić, TV zvijezde, filmski plakat, slavna osoba, naslovnica knjiga, umjetnička slika…) - nema vlastitu osobnost , a sebe i druge definira prema načinu zabave. Osoba puna bespotrebnih znanja o svojim omiljenim temama i vlasnik bar dvije majice s glupim sloganima.  

Pseudo-umjetnički portret (obično crno bijela) - konobar, bloger, babysitterica... koji želi djelovati kao umjetnici, glumci, slikari…. Ne zarađuju puno u životu i vjerojatno nikad neće.

Parti fotka – mlada osoba koja će dobiti otkaz s barem jednog posla zbog nečega što je objavila na Facebooku ili nekoj drugoj mreži. Ali uvijek će voljeti Facebook, čak i kada pokazuje više no što bi trebao. (MJ)

 

Izvor: www.tportal.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox